2016. január 16., szombat

Karácsony lakóautóban 2015

karácsony 2015Karácsony lakóautóban 2015 - Ez a negyedik karácsonyunk (és telünk) lakóautóban, így már bátran nevezhetjük magunkat rutinosnak. Idén sem maradt el a karácsonyfa(ág) beszerzés, a bevásárlás, és a karácsonyi főzőcske. Karácsony lakóautóban képes beszámoló...


2015 karácsonya a francia-spanyol határon, még francia oldalon ért minket. Ez mediterrán terület tele pálmafával, tengerparttal, napsütéssel... Ez a kis karácsonyi beszámoló is egy napsütötte kávézó teraszán íródik, alig látni a képernyőt :)

A környezeti adottságokból fakadóan amiből itt karácsonykor (is) hiány van, az a fenyőfa/karácsonyfa, mák, túró, meggy, hó és hideg. Az utolsó kettőt be lehet szerezni kb. 1 órás kocsikázással a Pireneusokban, ahol tárt karokkal várják a síelni vágyókat. Nekünk, megrögzött hideg utálóknak jobban hiányzik a túró, és a meggy :)

2015. december: süt a nap, 16-18 fok van nap közben, kávézás a teraszon, séta a tengerparton, virágok mindenfelé... Na, Karácsony Apó, innen szép nyerni! A lecke fel van adva. Ebből kell karácsonyi hangulatot varázsolni pár nap leforgása alatt.

Karácsony 2015 - Dél-Franciaország: napsütés, tengerpart, 16-18 fok...
Karácsony 2015 - Dél-Franciaország: napsütés, tengerpart, 16-18 fok...
 
Több kamionnyi fenyőfa, sok-sok kilométernyi karácsonyi fény, és több tonna hóspray bevetése után ez lett az eredmény! Nem is olyan rossz...

Karácsonyi hangulat - Nem, nem esett közben a hó, de segített több tonnányi hóspray!
Karácsonyi hangulat - Nem, nem esett közben a hó, de segített több tonnányi hóspray!


A jó idő kirándulni csábít minket egy közeli tengerparti településre, Le Barcarès-be (ejtsd: löbarkaresz), ahol egy egész karácsonyi falut építettek fel korcsolya pályával, "havas" vidámparkkal, büfékkel, mini állatkerttel. Új őrületnek hódolunk, ez pedig a rolleres kirándulás. Eredetileg csak egy 6 km-es túrát terveztünk, de végül 30 lett belőle! A fotókon nyomokban felvillannak a rollerek: az enyém Noël (ami annyit jelent, hogy 'karácsony', mert akkor szereztük be a szomszédos bolhapiacon), és Intruder, ez Péter járműve :)

Végül elérkezett a karácsony! lakóautó feldíszítve, jöhet a főzőcske...
Karácsony lakóautóban 2015 - karácsonyi menü
Karácsony lakóautóban 2015 - karácsonyi menü
 


A karácsonyi ebéd (bal felső kép) vegyes hidegtál a következőkkel: 
- tőkehalmáj salátaágyon 
- tonhallal töltött csípős paprika 
- majonézes mungóbab csírával töltött zöldséghajók  

A karácsonyi vacsora (összes többi fotón) pedig:
- hamis húsleves Zepterben 
- rántott karfiol majonézes krumplisalátával, svéd gombasalátával és kaszinó tojással 
- fekete erdő torta (ami a képen tejszínhabnak álcázza magát)

Így telt nálunk a karácsony. És ha azt hiszed, hogy a környéken csak mi töltöttük lakóautóban a karácsonyt, akkor nagyot tévedsz! December 24-én estére másik két lakóautó parkolt le mellettünk :)


Minden kedves barátunknak, olvasónknak, követőnknek vidám év végét, és utazásban, élményekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése